آنچه در این مقاله میخوانید :

آیا بوتاکس عوارض دارد؟

حتما بسیاری از شما می دانید که بوتاکس سم ضعیف شده نوعی باکتری است که بسیار خطرناک و کشنده است. یکی از عوارض بوتاکس فلج شدگی عضلات است و دقیقا به همین دلیل است که بوتاکس را برای جراحی های زیبایی استفاده می کنند؛ زیرا با تزریق بوتاکس عضلات صورت فلج می شوند و همین موضوع سبب از بین رفتن چین و چروک های پوستی می شود.

مهمترین عوارض تزریق بوتاکس

تزریق بوتاکس نیز همچون هر عمل جراحی دیگری دارای عوارض و مشکلات مخصوص به خودش است. این عوارض می توانند به صورت پوستی یا همان جلدی ظاهر شوند و یا آن که اندام ها و ارگان های درونی بدن را درگیر سازند. در ادامه می توانید لیست کامل عوارض بوتاکس را مطالعه کنید.

1-بروز آسم

اولین مورد که می توان آن را جزء عوارض مهم تزریق بوتاکس طبقه بندی کرد، بروز آسم یا برونشیت در افراد مختلف است. تنگی نفس می تواند شدت های مختلفی داشته باشد و این شدت آسم مربوط به نقطه تزریق و همچنین میزان مواد تزریق شده است.

عوارض بوتاکس

2-افتادگی پلک و ابرو و یا کجی لبخند

افتادگی عضلات صورت می تواند دومین موردی باشد که جزء عوارض بوتاکس دسته بندی می شود. زمانی که بوتاکس را در پیشانی تزریق می کنند، اگر ماده بوتاکس گسترش پیدا کند و در بخش های دیگر نیز تاثیر بگذارد، ممکن است سبب افتادگی ماهیچه های آن قسمت ها شود. البته این عوارض معمولا موقتی هستند و چند روز الی چند هفته پس از تزریق بوتاکس از بین می روند.

همچنین بخوانید : انواع بوتاکس

3-پخش شدن سم در بدن

این مورد یکی از نادرترین اتفاقاتی است که ممکن است رخ دهد. معمولا این موضوع اتفاق نمی افتد، اما اگر هم رخ دهد در نهایت سبب مرگ بیمار خواهد شد. موارد دیگری که می توان آنها را جزء مهم ترین عوارض تزریق بوتاکس طبقه بندی کرد مربوط به بروز مشکلات بینایی، مشکلات مربوط به تکلم و بلعیدن غذا و یا حتی مشکل در کنترل ادرار می شوند.

عوارض بوتاکس در دراز مدت

بوتاکس معمولا دارای دو نوع عارضه کوتاه مدت و طولانی مدت است. عارضه های کوتاه مدت بوتاکس غالبا در عرض چند روز الی چند هفته ناپدید می شوند، اما عارضه های طولانی مدت بوتاکس معمولا دیرتر ظاهر می شوند و تا خوب شدن و از بین رفتن آن ها نیز زمان زیادی طول می کشد. این عارضه ها عبارتند از :

1-ضعف عضلانی

اولین و مهمترین مورد مربوط به همان تاثیر بوتاکس است. شما بوتاکس را تزریق می کنید تا عضلات فلج شده و شل شوند. شل شدن این عضلات چین و چروک ها را از بین می برد. تا اینجای کار مشکلی نیست، مشکل اصلی از آنجایی شروع می شود که در طولانی مدت شما کنترل خودتان را بر روی ماهیچه ها از دست می دهید و فلج شدن کامل ماهیچه ها بروز پیدا می کند. اگر چندین بار به یک نقطه خاص بوتاکس تزریق کنید به احتمال زیاد باعث فلجی دائمی آن قسمت خواهید شد.

عوارض احتمالی تزریق بوتاکس

زمانی که تزریق بوتاکس را در یک کلینیک پزشکی مطمئن انجام دهید و این کار را نیز به دست پزشکی حاذق و توانا بسپارید، مطمئن باشید که یا به طور کلی عوارضی دامن گیر شما نخواهد شد و یا اگر هم دچار مشکلی شوید، این مشکلات بسیار جزئی و کم خواهند بود. اما به طور کلی عوارض تزریق بوتاکس به شرح زیر هستند:

1-خشکی دهان

اولین علامت که می توان گفت شایع ترین علامت بروز پیدا کرده بین بیماران نیز است، مربوط به خشکی دهان پس از تزریق بوتاکس است. معمولا با خوردن آب و مایعات فراوان می توانید این عارضه را برطرف سازید.

2-سردرد و علائم سرماخوردگی

دومین مورد مربوط به سردردهای بی مورد و بی دلیل و همچنین بروز علائمی همچون آبریزش بینی، عطسه، سرفه و بی حالی می شود. در صورتی که این علائم بین 1 الی 4 روز بهبود پیدا نکردند، بهتر است به پزشک معالج خود مراجعه نمایید.

3-خس خس سینه و یا آسم

معمولا آسم یا همان بیماری تنگی نفس مربوط به ریه ها می شود که جزء اندام داخلی هستند. اینکه پس از تزریق بوتاکس این قسمت درگیر شود کمی عجیب است، اما متاسفانه در برخی از افراد و به دلیل سیستم بدنی و ایمنی که دارند، پس از تزریق ماده بوتاکس شاهد گرفتگی ریه ها و تنگی نفس هستیم.

4-بیهوشی

بیهوش شدن و از حال رفتن بیمار یکی از عارضه های تزریق بوتاکس است، اما این عارضه همچون دیگر موارد بسیار رایج نیست و تنها در موارد معدودی از بیماران بروز پیدا می کند.

همچنین بخوانید : درمان افتادگی پلک و ابرو بعد از بوتاکس

 

عوارض بوتاکس در محل تزریق

برخی از عوارض تزریق بوتاکس نیز هستند که در همان محل تزریق این ماده بروز پیدا می کنند. معمولا این علائم و عوارض به صورت کلی شامل درد و تورم و مشکلات پوستی می شوند.

1-درد، تورم و یا کبودی در محل تزریق

اولین مورد به وجود آمدن درد، تورم و یا کبود شدگی پوست در همان محلی است که بوتاکس را تزریق کرده اید. این علائم در اکثر اوقات ناپایدار هستند و چند روز یا حتی چند هفته پس از تزریق از بین می روند. مدت زمانی که طول می کشد تا این روند بهبود پیدا کند، رابطه مستقیمی با پوست بیمار و حساسیت های پوستی او دارد.

2-خارش

دومین مورد که بسیار شایع بوده و تقریبا تمام بیماران از آن شکایت کرده اند، خارشی است که در محل تزریق به وجود می آید. این خارش معمولا کمی بیش از حد است، اما هرچه از زمان تزریق بیشتر می گذرد، میزان خارش نیز کمتر می شود و به مرور از بین می رود.

3-جوش های قرمز و ریز پوستی

سومین عارضه تزریق بوتاکس پدیدار شدن جوش های بسیار ریز و قرمز پوستی است که نشان دهنده حساسیت پوستی به ماده تزریق شده است. اگر تعداد این جوش ها بیشتر از حد نرمال باشند و یا آن که هر روز تعدادشان بیشتر شود، نشان می دهد که فرد حساسیت شدیدی به ماده بوتاکس دارد و باید سریعا به پزشک مراجعه کند.

عوارض و خطرات احتمالی بوتاکس در تزریقات بین دو ابرو

عوارض بوتاکس در تزریقات ابرو و پیشانی نیز بسیار شایع هستند. معمولا به دلیل اخم کردن های مکرر افراد و یا بالا رفتن سن، بر روی قسمت پیشانی و بین دو ابرو چین و چروک های بسیار زیاد و متفاوتی پیدا می شود. این چین و چروک ها معمولا دارای عمق های مختلفی هستند که تمام آن ها را نمی توان در یک سطح طبقه بندی نمود.

همچنین بخوانید : بهترین سن برای تزریق بوتاکس چند سالگی است؟

زمانی که بوتاکس را در قسمت بین دو ابرو تزریق می کنند، معمولا ممکن است عوارضی همچون درد، سوزش، خارش و حتی کبودی در این قسمت ظاهر شود. از دیگر عوارض بوتاکس در این قسمت آن است که ممکن است ماده بوتاکس در صورت عدم تزریق صحیح جابجا شود و باز هم مشکلات خاص خودش را به وجود بیاورد. به وجود آمدن بی حسی و یا حتی افتادگی پلک ها نیز جزء عوارض تزریق بوتاکس در قسمت بین دو ابرو است.

مضرات بوتاکس در تزریقات پلک

معمولا از بوتاکس برای افتادگی پلک ها و یا حالت دادن به آن ها استفاده می شود. با اینکه مقدار ماده تزریقی بوتاکس در پلک ها بسیار کمتر از دیگر قسمت های صورت است، اما باز هم امکان بروز عوارض یاد شده وجود دارد. یکی از شایع ترین عوارضی که می توان برای قسمت پلک ها نام برد، مربوط به افتادگی پلک ها و یا ایجاد قرمزی و تورم در پلک ها می شود. گاهی اوقات در صورتی که بیمار مراقبت های لازم پس از عمل را انجام ندهد، حتی ممکن است ماده بوتاکس جابجا شود و این موضوع می تواند تاثیرات بدی را در چهره فرد برجای بگذارد و نیاز مجدد به حذف ماده بوتاکس و تزریق مجدد را به وجود بیاورد.

توصیه میشود اگر از عرق کردن خسته شدید این مقاله را بخوانید :تزریق بوتاکس زیر بغل

ضرر های بوتاکس بوتاکس در تزریقات یک‌سوم میانی و پایینی صورت

تزریق بوتاکس در یک سوم میانی صورت به معنای تزریق در قسمت گونه ها، بینی و خط لبخند فرد و یک سوم پایینی نیز به معنای چانه و لب ها است. حالا چه عوارضی در این قسمت ها ممکن است برای فرد به وجود بیاید؟

گاهی اوقات تزریق بوتاکس سبب می شود تا لبخند فرد کج شود. این موضوع به دلیل تاثیر بیش از اندازه سم بوتاکس بر روی عضلات و گسترش این سم به ماهیچه هایی است که نیازی به فلج شدگی آن ها نبوده است. افتادگی لب ها و مشکل در صحبت کردن و یا بلعیدن نیز از دیگر عوارض مهم در این قسمت ها است که تا به حال گزارش شده است.

مضرات جانبی بوتاکس چه مدت دوام دارند؟

همان طور که در قسمت های بالایی نیز اشاره شد، عوارض جانبی بوتاکس شامل دو دسته طولانی مدت و کوتاه مدت هستند که مدت زمان دوام هر کدام از آن ها نیز متفاوت است. اگر به صورت کلی بخواهیم این موضوع را بررسی کنیم باید بگوییم که عوارض کوتاه مدت بوتاکس بین چند روز الی چند هفته طول می کشد تا از بین بروند، اما عوارض طولانی مدت معمولا چندین ماه طول می کشند و گاهی اوقات نیز ممکن است حتی پس از چندین ماه هم این عوارض از بین نروند و دائمی شوند که البته موارد نادری در این خصوص وجود دارند.

دکتر حمیدرضا بهمنی
دکتر حمیدرضا بهمنی

متخصص طب اورژانس و متخصص پوست، مو و زیبایی در کلینیک واقع در سعادت آباد تهران است.

کلینیک دکتر بهمنی ارائه دهنده بروزترین خدمات پوست، مو و زیبایی از جمله مزوتراپی، هایفوتراپی، تزریق ژل و انواع فیلرها در صورت و لب، تزریق چربی صورت، لیفت صورت با نخ و عمل زیبایی بلفاروپلاستی می باشد.

دکتر حمیدرضا بهمنی
دکتر حمیدرضا بهمنی

متخصص طب اورژانس و متخصص پوست، مو و زیبایی در کلینیک واقع در سعادت آباد تهران.
کلینیک دکتر بهمنی ارائه دهنده بروزترین خدمات پوست، مو و زیبایی از جمله مزوتراپی، هایفوتراپی، تزریق ژل و انواع فیلرها در صورت و لب، تزریق چربی صورت، لیفت صورت با نخ و عمل زیبایی بلفاروپلاستی می باشد.

ارتباط با ما

شما عزیزان می توانید جهت دریافت مشاوره و تماس با دکتر بهمنی با استفاده از راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.

و یا فرم زیر را تکمیل نمایید تا ما با شما تماس بگیریم.

مطالب مرتبط

سوالات خود را به صورت رایگان از پزشک اینجا بپرسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *