روش های درمانی در دسته های مختلف چه سلامتی و چه زیبایی عوارض جزیی را به همراه دارند. روش تزریق چربی به صورت نیز از این امر خارج نیست و در کنار مزایای زیادی که دارد، عوارض کوتاه مدتی را نیز ایجاد می کند. شایع ترین مورد نیز ورم ناحیه تزریق است. امروزه برای ترمیم چین و چروک صورت، حجم دهی و ایجاد زیبایی تزریق چربی با استقبال بسیار بالایی همراه است. بنابر این نیاز است که در مورد شیوه درمان ورم صورت بعد از تزریق چربی اطلاعات کافی داشته باشیم تا درصورت مواجه شدن با این عارضه نگران نشویم. هرچند توانایی و تجربه متخصص و شرایط بدنی و پوست فرد در میزان ورم تاثیر گذار است، اما با رعایت برخی نکات و انجام چند مراقبت، می توانید زودتر ورم صورت خود را برطرف کنید.
علت ورم صورت بعد از تزریق چربی
در فرآیند تزریق چربی به صورت، پوست تحت تاثیر دو عامل اصلی قرار می گیرد، یکی ورود سوزن تزریق به ناحیه مورد نظر و دیگری ورود چربی به بافت پوست صورت است. سیستم ایمنی بدن به صورت طبیعی در مواجه با این دو مورد واکنش نشان می دهد. این واکنش همراه با ورم، التهاب و در برخی شرایط کبودی می باشد. قسمتی از این ورم نیز به حجم چربی تازه تزریق شده مربوط می شود که با گذر زمان کمتر می شود. ورم ایجاد شده با این دلایل به هیچ عنوان خطرناک نیست و طی یک دوره نقاهت کوتاه به صورت کامل برطرف می گردد و فقط حجم نهایی ایجاد شده توسط چربی باقی می ماند. نگرانی شدید و ایجاد استرس زیاد در مورد ورم صورت، برای فرد مناسب نیست و باید در مورد ورم ایجاد شده صبور و خونسرد باشد.
راهکارهای کاهش ورم صورت بعد از تزریق چربی
با توجه به حساسیت پوست در ناحیه صورت و ورود سوزن های متوالی جهت تزریق، ورم صورت امری اجتناب ناپذیر می باشد. در برخی افراد میزان آن کمتر و در برخی دیگر بیشتر است. اما کاهش ورم در زمان کوتاه تر توسط راهکارهای درمانی نتایج بسیار خوبی را به همراه خواهد داشت. برخی از این راهکارها عبارتند از :
- داروهای ضد التهاب : به هیچ عنوان به صورت خود درمانی از دارو استفاده نکنید و فقط داروهای تجویزی متخصص را به صورت کامل و منظم مصرف کنید. این داروها در زمینه کاهش التهاب بسیار اثر گذار است.
- تغییر در نحوه خواب : بعد از تزریق چربی نباید در زمان خواب سر و صورت شما هم راستا با بدن باشد، بلکه باید به حالت نیمه دراز بخوابید و شانه ها و سر بالاتر از بدن قرار داشته باشند. این عمل باعث می شود خون کمتری در سر جمع شود و ورم صورت کاهش پیدا کند. این مدل خوابیدن را در هفته اول بعد از تزریق رعایت کنید.
- کمپرس سرد : با قرار دادن کمپرس سرد در ناحیه تزریق چربی می توان به کاهش ورم ایجاد شده بر اثر ورود سوزن تزریق، کمک کرد. فواصل استفاده از کمپرس سرد و میزان نگهداری آن بر روی صورت از جمله مواردی است که باید متخصص در مورد آن شما را راهنمایی کند و دقیق آن را رعایت کنید.
- برنامه غذایی مناسب : تغذیه مناسب بعد از تزریق چربی اهمیت بالایی دارد. لیست خوراکی ها و غذاهایی که در برنامه روزانه شما قرار می گیرد، نقش بسیار مهمی درباره کاهش تورم صورت خواهد داشت. میوه ها و سبزیجات حتما در این برنامه قرار داشته باشند. در مورد سایر خوراکی ها به وجود آنتی اکسیدان در آنها توجه کنید. این ماده سبب کاهش تورم است که در برگ های کاهو و اسفناج و ادویه هایی چون زنجبیل و زردچوبه وجود دارد. مصرف غذاهای چرب به میزان زیادی باید در دوره نقاهت بعد از تزریق چربی کاهش پیدا کند.
- عدم استفاده از داروهای رقیق کننده خون: این مورد را نه تنها بعد از تزریق که یک الی دو هفته قبل از تزریق نیز باید رعایت کنید. داروهای رقیق کننده خون باعث گردش بیشتر خون در ناحیه تزریق می شود و در افزایش تورم صورت تاثیر گذار هستند. آسپیرین ها و مسکن ها در این دسته قرار می گیرند و داروهایی از جمله ایبوپروفن و ویتامین E نیز شامل این توجه هستند.
- عدم مصرف دخانیات : مصرف دخانیات نیز قبل و بعد از تزریق ممنوع می باشد. افرادی که از این مواد مصرف می کنند با میزان ورم بیشتری روبرو شده اند و ماندگاری ورم نیز طولانی تر بوده است.
در کنار این موارد توجه داشته باشید که از انجام فعالیت ورزشی و کاری سنگین خود داری کنید. هیچ گونه فشار اضافی به بدن خود وارد نکنید و نوشیدنی های کافئین دار یا مشروبات الکی را از برنامه روزانه خود قبل و بعد از تزریق کنار بگذارید. نوشابه های گاز دار نیز شامل این موارد می شود و نباید استفاده شوند.
مراقبت های تزریق چربی برای جلوگیری از ورم صورت
در کنار راهکار های کاهش ورم، انجام برخی مراقبت ها از افزایش یا ایجاد ورم جلوگیری می کند و نیاز شما را برای انجام درمان های کاهش ورم، بسیار کم می کند. موارد زیر در این دسته قرار می گیرند :
- عدم اعمال فشار توسط خاراندن، ماساژ و هرگونه عامل بیرونی به ناحیه پوست صورت.
- استفاده از نگهدارنده هایی مانند چند بالشت در کنار سر برای جلوگیری از وارد شدن فشار به صورت در زمان خواب، بسیار کمک کننده است.
- استفاده از داروها و مکمل های کاهش ورم شامل بروملین و آرنیکا مونتانا و یا مواردی که پزشک تجویز می کند. حتما تمام داروها و مکمل ها را زیر نظر متخصص مصرف نمایید.
- عدم قرار گیری در زیر دوش آب داغ یا محیط های گرم مانند سونا و جکوزی برای ده روز اول بعد از تزریق چربی.
- عدم قرار گیری در زیر تابش مستقیم آفتاب زمانی که تزریق چربی انجام داده اید.
- چند روز اولیه بعد از تزریق از مواد آرایشی و کرم ها استفاده نکنید.
اطلاعات بیشتر : مراقبت های قبل و بعد از تزریق چربی
عوامل تشدید کننده کبودی و ورم صورت بعد از تزریق چربی
انجام برخی موارد یا استفاده از برخی خوراکی ها، داروها و مواد نتیجه عکس به همراه دارد و باعث می شود ورم صورت ناشی از تزریق چربی به مقدار زیادی افزایش یابد. از مهمترین این عوامل می توان اشاره داشت به :
- حضور زیاد در محیط گرم، زیر دوش آب داغ، زیر تابش مستقیم خورشید و …
- مصرف مشروبات الکلی، دخانیات و نوشیدنی های گاز دار
- استفاده از داروها و غذاهای رقیق کننده خون
- خوردن غذاهای شور و چرب
ورم صورت چند روز بعد از تزریق باقی می ماند؟
ورم بعد از تزریق تحت تاثیر عوامل مختلف ماندگاری متفاوتی دارد. بیشترین زمان گزارش شده در مورد این ورم، بین یک الی سه هفته طول می کشد. در صورتی که فرد به خوبی راهکارها و مراقبت های درمانی را انجام دهد می تواند جز افرادی باشد که در ده روز اول ورم صورت خود را کاهش می دهد و اگر اینگونه نباشد، کاهش ورم به تاخیر می افتد و حتی در مواردی به دلیل فعالیت سنگین یا فشار زیاد، ورم افزایش هم می یابد.
بهتر است با متخصص خود در ارتباط باشید و برای ورم طولانی مدت که بیشتر از سه هفته در حالت شدید روی صورت باقی مانده باشد، مراجعه حضوری به پزشک انجام دهید.
مورد بعدی حجم تزریق چربی است که باید آن را نیز در طولانی شدن دوره نقاهت اثر گذار بدانید. هرچه حجم چربی تزریقی بیشتر باشد، دوره نقاهت بیشتر طول می کشد و ورم ایجاد شده از آن دیرتر کاهش پیدا می کند.